فیلتر براساس قیمت:

آجر شاموتی

آجر شاموتی از انواع آجرهای نسوز به شمار می‌رود که از 50 الی 85 درصد اکسید سیلیسیوم و 10 الی 45 درصد اکسید آلومینیوم یا آلومین تشکیل شده است. علاوه‌بر این ترکیبات زیر را نیز به مقدار کمی داراست:

  • اکسید آهن
  • اکسید منیزیم
  • اکسید تیتانیوم
  • اکسید کلسیم
  • اکسید سدیم
  • اکسید پتاسیم

برای رسیدن به ترکیب گفته‌شده معمولا خاک رس باید تحت یک عملیات مقدماتی و پیش‌پخت قرار گیرد که این فرآیند در دمایی بین 1200 تا 1500 درجه سانتی‌گراد صورت می‌گیرد و برای این کار از کوره‌های قائم، تونلی یا دوّار استفاده می‌شود. محصول این فرآیند اولیه شاموت نام دارد که در مرحله باید خرد شده و دانه‌بندی شود. پس از آن شاموتی که دانه‌بندی شده است، با میزان کافی از آب و خاک رس ترکیب می‌شود و می‌رود برای مراحل شکل‌دهی، خشک کردن و پختن. پختن نهایی آجر شاموتی نیز در کوره تونلی و دمای 1250 تا 1500 درجه سانتی‌گراد انجام می‌شود.

از بین ترکیبات تشکیل‌دهنده این آجر  درصد آلومین، میزان مقاومت آجر نسبت به حرارت را تعیین می‌کند. از جمله عوامل تاثیرگذار بر محکم بودن آجر شاموتی نیز افزودن ماده‌ای معدنی به نام کائولن است. این ماده باعث افزایش استقامت و کاهش ریزش در آجر خواهد شد. کیفیت مرحله پرس نیز بر استحکام و کیفیت آجر تاثیر می‌گذارد. هرچه دستگاه پرس قدرت بیشتری داشته باشد، آجری به دست می‌آید که فشردگی و چگالی بالاتری دارد و کمتر دچار ریزش می‌شود. آجری که خوب فشرده نشده باشد، در قسمت‌های لبه دچار پریدگی و پودر شدن می‌شود و اصطلاحا آجر لب‌پر خواهد شد.

آجر شاموتی

ویژگی‌های فنی آجر شاموتی

این آجر با ضخامت 2.5 سانتی‌متر در ابعاد متنوعی تولید می‌شود که برخی از پرطرفدارترین ابعاد آن عبارتند از:

  • 32*7
  • 26*5.5
  • 20*5.5

البته ابعاد آجر شاموتی به اندازه‌های بالا محدود نمی‌شود و در ابعاد دیگری که مد نظر شما باشد نیز قابل سفارش خواهد بود.

چگالی یا جرم حجمی این آجر بین 2 تا 2.5 گرم‌ بر سانتی‌متر مکعب است که نسبتا بالا محسوب می شود، زیرا میزان بسیار کمی از تخلخل در آن وجود دارد و در نتیجه آجرهایی با مقاومت بالا در برابر فشار و شکستگی تولید می‌شوند. تحمل حرارتی یا همان نقطه ذوب آجر شاموتی نیز در دمای 1400 تا 1500 درجه سانتی‌گراد است.

درباره خمیدگی می‌توان گفت حداکثر میزان انحنا در آجرهای شاموتی مرغوب چیزی حدود 1 میلی‌متر است و هر چه کمتر باشد نشانه از این دارد که آجر مرغوب‌تری در دست دارید.

مزایای آجر شاموتی

از مهم‌ترین مزایای این آجر می‌توان به این اشاره کرد که عایق حرارت است و گرما را بین دو محیط یا دو جسمی که با آن‌ها در تماس است، انتقال نمی‌دهد. از ویژگی‌های دیگر این آجر این است که در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاومت خوبی دارد و در این زمینه نیاز به مراقبت خاصی ندارد. قیمت مناسب این آجر هم از مزیت‌های رقابتی آن محسوب می‌شود و استفاده از آن در کاربردهای گوناگون ساختمان‌سازی را رونق بخشیده است.

علاوه‌بر این‌ها آجر شاموتی چه در رنگ و چه در طرح و مدل، تنوع خوبی دارد و به شما این امکان را می‌دهد که مطابق با سلیقه خود نوع مناسبی از آن را به کار ببرید. با استفاده از این آجر هم می‌توانید سبک‌های کلاسیک را اجرا کنید و هم سبک‌های مدرن، و چه بسا در جایی بخواهید ترکیبی از این دو را نیز پیاده‌سازی کنید.

آجر شاموتی

کاربرد آجر شاموتی

این آجر کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمان‌سازی و صنایع مربوط به فلزات دارد. به‌طور مثال ازآنجاکه آجر شاموتی مقاومت حرارتی بالایی دارد، به‌طور وسیعی در درست کردن کوره‌های ذوب فلزات، کوره‌های صنعتی و کوره‌های آجری-شاموتی به کار می‌رود. این آجر در صنایع ریخته‌گری و فولادسازی نیز کاربرد دارد و می‌تواند در بخش‌هایی مانند آسیاب‌ها و کوره‌ها که در مواجهه مستقیم با حرارت زیاد و واکنش‌های شیمیایی هستند استفاده شود.

و بالاخره شاید نام‌ آشناترین کاربرد این آجر در سازه‌های دیواری و ساخت نماهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها باشد. از جمله کاربردهای داخلی این آجر می‌توان به ساخت شومینه و باربیکیو در ساختمان اشاره کرد

این آجر از کیفیت و مقاومت خوبی برخوردار است و می‌توان آن را در انواع شرایط آب و هوایی به کار برد. در دکوراسیون هم می‌توان از این آجر استفاده کرد اما باید از مدل‌هایی کمک گرفت که ضخامت کمتری دارند. گفتنی است که این آجر در نما هم به‌صورت دوغابی و هم با چسب روی سیمانکاری قابلیت اجرا دارد.

انواع آجر شاموتی

انواع رنگ‌های آجر شاموتی طیفی از رنگ زرد تا پرتقالی یا نارنجی را شامل می‌شود. این آجر رنگ جذاب خود را مدیون اکسید آهن موجود در مواد اولیه است که باعث می‌شود که از دانه‌های تیره‌رنگی روی سطح خود برخوردار شود. در واقع از عوامل تعیین‌کننده رنگ آجر شاموتی میزان آهن و منگنز موجود در مواد اولیه است و هرچه درصد بیشتری از آن وجود داشته باشد، آجر حاصل‌شده در مراحل پخت رنگ تیره‌تری خواهد داشت.

پایه بنیادین رنگ آجر شاموتی زرد است و در سه دسته روشن، متوسط و تیره طبقه‌بندی می‌شود. دسته رنگ‌های روشن شامل استخوانی و کرم، طیف رنگ‌های متوسط شامل زرد و پرتقالی و طیف رنگ‌های تیره شامل خردلی و قهوه‌ای است.

همچنین مدل‌های متنوعی از آجر شاموتی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آجر ال
  • آجر چهارگوش
  • آجر کرکره‌ای
  • آجر تایل
  • آجر دورستونی

هرکدام از مدل‌های یادشده در رنگ‌های گوناگونی که پیش از این گفتیم، قابل تولید و سفارش هستند.

انواع روش‌های ساخت آجر شاموتی

انواع این آجر براساس روش‌های ساخت آن به 4 دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • پرس خشک که دقت ابعادی آن در بالاترین حالت است و شیوه شکل‌دهی به‌ورت پرس با فشار زیاد و ویبره و کوبیدن است
  • پرس نیمه‌خشک که دقت ابعادی در آن خوب ارزیابی می‌شود و روش شکل‌دهی صرفا با فشار زیاد است.
  • پرس پلاستیک که به‌ندرت استفاده می‌شود و پرس با اکستروژن یا به‌صورت دستی انجام می‌شود.
  • ریخته‌گری دوغابی که فرم‌دهی در آن با قالب گچ انجام می‌شود و دقت ابعادی بین متوسط تا خوب خواهد بود.

لازم به ذکر است که میزان رس، انقباض خطی و میزان رطوبت در هر یک از چهار روش گفته‌شده متفاوت است. همچنین برخی آجرهای شاموتی نیز وجود دارند که در این دسته‌بندی‌ها قرار نمی‌گیرند. از جمله این آجرها می‌توان به آجر شاموتی ضداسید و آجر شاموتی کوارتزی اشاره کرد.

خرید آجر شاموتی

شما می‌توانید سفارش آنلاین آجر شاموتی با مدل و ابعاد مد نظر خود را در تاپ آجر ثبت کنید. همچنین اگر در زمینه‌ برآورد قیمت آجر شاموتی نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با برقراری ارتباط با کارشناسان ما ابهامات خود را رفع کنید و خرید بهتر و بهینه‌تری داشته باشید.